Nákladná doprava: +421 940 600 522, Autožeriavy: +421 904 258 755

Ak ste spoločnosť alebo osoba ktorá len potrebuje jednorázovo prepraviť stavebný materiál, veľmi dôležitou otázkou je, ktorého nákladného dopravcu si vyberiete. Existuje mnoho prepravcov na trhu ktorý váš materiál dokážu prepraviť, ale nie všetci sú rovnako spoľahliví. V tomto článku si preto povieme o tom, prečo je dôležité zvoliť si kvalitného nákladného dopravcu a aké kritériá by ste pri tom mali zohľadniť.

 

1. Spoľahlivosť

Ak potrebujete prepraviť stavebný materiál, alebo rôzne druhy rôznych predmetov, je nepochybne pre vás ako pre zákazníka dôležité, aby bola preprava uskutočnená včas a samozrejme bez akýchkoľvek poškodení prepravovaného tovaru alebo materiálu. Spoľahlivosť je preto jedným z kľúčových faktorov, na ktoré by ste mali pri výbere vášho nákladného dopravcu myslieť. Zabezpečenie toho, že si nájdete spoľahlivého dopravcu, môže pre vás na konci dňa znamenať rozdiel medzi dokončením vášho projektu, alebo respektíve na konkrétny deň rozplánovanej práce na vašom projekte presne a na čas, podľa vašich plánov oproti nežiadúcim prieťahom a zdržaniam ktoré sa v stavebníctve tak často vyskytujú.

2. Bezpečnosť

Nákladné vozidlá sa často pohybujú po rôznych vozovkách a terénoch, musia sa vyrovnať s rôznymi podmienkami, ako sú napríklad zlá viditeľnosť, náročné cesty, alebo hustá premávka. Je preto dôležité zvoliť si nákladného dopravcu, ktorý poskytuje bezpečné a spoľahlivé prepravné služby. To zahŕňa napríklad kvalitné vozidlá, ktoré sú pravidelne kontrolované a udržiavané, ako aj dostatočné zabezpečenie nákladu počas prepravy. Takisto veľmi dôležitou súčasťou prepráv nákladnými vozidlami s hydraulickou rukou je profesionálna, plynulá a najmä bezpečná práca s hydraulickými zariadeniami (ruka) ktoré slúžia na vykladanie prepravovaných tovarov.

3. Flexibilita

Pri preprave materiálov a rôznych tovarov sa môžu vyskytnúť rôzne situácie, ktoré si vyžadujú prispôsobenie sa aktuálnej situácii. Kvalitný nákladný dopravca by mal byť flexibilný a schopný prispôsobiť sa týmto situáciám. Príkladom može byť, ak potrebujete nákladné vozidlo či už na krtatšiu dobu, alebo na dlhšiu, ktoré primárne zahŕňajú práce s hydraulickou rukou nad rámec vykládky prepravoveného tovaru, mal by byť prepravca schopný sa vám prispôspbiť a urobiť všetko pre to aby uspokojili všetky vaše požiadavky a aby ste vy mohli dokončiť váš pojekt presne podľa vašich plánov.

4. Cena

Samozrejme, aj cena je dôležitým faktorom pri výbere nákladného prepravcu. Avšak, nemalo by to byť jediné kritérium, ktoré by mal človek pri výbere zohľadňovať. Kvalitné služby môžu stáť viac, ale môžu sa ukázať ako výhodnejšie v dlhodnejšom horizonte. Príkladom može byť, ak zvolíte nákladného dopravcu s lacnejšími cenami, ale s nižšou úrovňou služieb, môže sa stať, že vaše prepravované stavebniny alebo materiály budú dovezené oneskorene, nepríde v dohodnutom čase a prinajhoršom ani v dohodnutom dni a k tomu to zažijete s nepríjemným personálom, ktorého v konečnom dôsledku odfláknutú robotu budete znášať na konci dňa vy. To môže spôsobiť ďalšie náklady na opravy, reklamácie alebo výmenu tovaru, čo môže ovplyvniť vaše zisky ktoré vám z projektu vám plynú.

5. Skúsenosti a referencie

Skúsenosti a referencie sú ďalšie dôležité faktory, ktoré by ste mali zohľadniť pri výbere nákladného dopravcu. Skúsený dopravca bude musieť vedieť vám poskytnúť kvalitné informácie o tom, ako najlepšie, najrýchlejšie a najefektívnejšie vami požadovaný tovar alebo materiál prepraviť. Okrem toho, ak si môžete pozrieť recenzie alebo referencie od iných zákazníkov, ktorí už s dopravcom spolupracovali, môžete získať lepšiu predstavu o kvalite jeho služieb.

 

Záver:

Výber kvalitného nákladného prepravcu môže byť rozhodujúci pre dlhodobé úspešné fungovanie vášho podnikania. Je preto dôležité zohľadniť rôzne faktory, ako je spoľahlivosť, bezpečnosť, flexibilita, cena, skúsenosti, aby ste si moholi byť istý, že vaše materiály, tovary a iné predmety budú prepravované bezpečne a včas. Vyberajte preto s rozvahou a využite svoje informácie a skúsenosti na to, aby ste si vybrali nákladného dopravcu, ktorý bude spĺňať všetky vaše potreby a požiadavky.